Foto: newsmaker

Deputatul Iurie Reniță a declarat joi, 4 martie, în cadrul ședinței Legislativului, că procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost astăzi la o oră matinală la Parlament. Pe de altă parte, reprezentanții Procuraturii Generale neagă informația, iar Zinaida Greceanîii susține că la ea în birou el nu a fost.

Astăzi, la o oră foarte matinală, procurorul general Alexandr Stoianoglo, care refuză categoric să vină în Parlament, a fost la Parlament. Vă rog frumos să ne informați și pe noi: Ce a căutat domnul Stoianoglo la Parlament?”, a întrebat Reniță.

În replică, președinta Parlamentului, Zinaida Greacceanîi, a spus că ea nu știe despre nimic despre vizita lui Alexandr Stoianoglo.

Eu nu cunosc că a fost în Parlament procurorul general, chiar nu cunosc lucrul acesta. La mine în birou nu a fost. Dacă a fost invitat în Comisii atunci să ne spună membrii comisiilor, vom afla. Eu nu cunosc lucrul acesta”, a declarat Greaceanîi.

Solicitată de COTIDIANUL, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru, a infirmat informația potrivit căreia Stoianoglo ar fi fost la Parlament.

„Înțelegem nerăbdarea cu care procurorul general este așteptat la Parlament, doar că atunci când acest lucru se va întâmpla – va afla întreaga societate și nu doar un subiect”, a precizat ofițera de presă a PG, Maria Vieru.

Vezi și: Stoianoglo nu s-a prezentat la ședința Comisiei parlamentare „Laundromat”, unde urma a fi audiat. I-a fost expediată o listă de întrebări (VIDEO)

La sfârșitul lunii decembrie 2020, Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova s-a întrunit în ședință pentru a fi audiat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care, însă, nu s-a prezentat la discuții.

Citește și: Doar la 12 din peste 20. Răspunsurile oferite de Stoianoglo la întrebările Comisiei parlamentare „Laundromat” (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here