Foto: protv.md

Vaccinul de producție rusească Sputnik V ar urma să fie adus în Republica Moldova și propus cetățenilor contra plată. Mai mult, acesta ar fi impus și Guvernului, la prețuri exagerate, susține fostul premier Ion Sturza.

Omul de afaceri a scris, pe o rețea de socializare, că a fost „contactat de la Chișinău cu propunerea discretă de a mă vaccina cu vaccinul rusesc Sputnik V, care va fi disponibil în câteva zile contra cost”.

„Prima reacție a fost: e o provocare! Nu poate fi așa ceva! O fi ea Moldova cum o fi, dar nu unica țară din lume unde se va face vaccinarea contra cost de companii private. Am contactat mai mulți cunoscuți și surse, inclusiv diplomatice din Federația Rusă și, da, toți confirmă: o firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată în Moldova.
Presiunile pe autoritățile moldovenești sunt mari – un fost președinte, parlamentari, diplomați acreditați la Chișinău… Dar și o campanie furibundă în presă de defăimare a altor vaccinuri. Se insista ca și Guvernul sa cumpere la prețuri exagerate”, a menționat Sutrza.

Declarația lui Sturza vine după ce, anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a recunoscut, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că vaccinul Sputnik V a primit autorizație în Republica Moldova la solicitarea unei companii farmaceutice private. El nu a exclus posibilitatea ca acest vaccin să ajungă în clinicile private și propus contra cost.

(VIDEO) Vaccinul Sputnik V ar putea ajunge în clinicile private din Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here