Foto simbol: Arhiva IGSU

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au anunțat joi, 4 martie, că continuă căutările terestre pentru depistarea minorei în vârstă de 12 ani dată dispărută, după ce a căzut pe gheața subțirea a râului Nistru.

Echipe de salvatori, pompieri voluntari, dar și oameni din localitățile raionului Anenii Noi efectuează căutări timp de 10 zile, însă deocamdată fata nu a fost depistată.

„Pe parcursul zilei de 3 martie căutările au fost efectuate pe malul râului din localitățile Telița, Gura Bâcului, Roșcana și Varnița. Mai mult, salvatorii au comunicat cu responsabilii stațiilor de pompare de pe râu și a Portului Fluvial Varnița, pentru ca aceștia să informeze autoritățile în cazul în care depistează corpul minorei”, au precizat reprezentanții IGSU.

Inițial, căutările au fost desfășurate subacvatic, iar la operațiune au participat echipe de scafandrieri IGSU cu scaner sonor inclusiv voluntari cu și sisteme de scufundare.

După 4 zile de acțiuni intense a fost luată decizia ca căutările să fie desfășurate terestru. Pentru eficientizarea acțiunilor în misiune au fost implicate Inspectoratele teritoriale de poliție din raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, dar și polițiștii de frontieră. În continuare căutările terestre vor fi desfășurate de salvatori pentru a putea recupera persoana.

Menționăm că, oamenii legii au fost alertați despre nenorocire în seara zilei de marți, 23 februarie, în jurul orei 18:10.

„Copila și-a cerut permisiunea mamei să mearga la o plimbare prin localitate pentru a își face poze pe telefonul mobil. În cele din urmă minora a decis să meargă în direcția râului Nistru, iar pe drum s-a întâlnit cu alți trei copii care au decis să o însoțească”, a declarat pentru COTIDIANUL ofițera de presă a Poliției Anenii Noi, Olesea Gherman.

Ajunși pe malul râului, fata de 12 ani a înaintat pe gheață pentru a-și face poze mai spectaculoase, iar ceilalți minori au rămas pe mal și o îndemnau să se întoarcă.

La un moment, acesta a decis să pună mâna pe apă, în cele din urmă a alunecat și a căzut în apa râului, iar prietenii fetei, aflați la mal au încercat să o ajute, însă fără vreun rezultat.

În cele din urmă, unul din copii a apelat Serviciul unic de urgență 112 și a anunțat despre cele întâmplate. La moment, la fața locului se întreprind măsuri de căutare cadavrului minorei dispărute.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here