Proiect de lege: Companiile private ar putea fi obligate să vândă vaccinuri anti-COVID-19 Guvernului (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 5 martie, 2021, 17:18

Deputata platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, a declarat că un proiect de lege care prevede că companiile care vor să importe vaccinuri în Republica Moldova ar putea fi obligate să le vândă în primul rând Guvernului, urmează să fie înregistrat la Parlament.

Agenții economici ar putea fi obligați să facă prima ofertă de vânzare Guvernului, conform proiectului.

Vaccinurile anti-COVID-19 trebuie să fie gratuite, iar Guvernul trebuie să aibă dreptul preferențial de a cumpăra loturile pe care le importă companiile private, Guvernul trebuie să aibă dreptul preferențial de a achiziționa cantitățile necesare pentru a asigura accesul gratuit al cetățenilor la vaccin. Și, respectiv, trebuie să existe obligația agentului economic de a face prima ofertă de vânzare către Guvern”, a declarat Glavan.

Totodată, deputata propune plafonarea prețurilor pentru serviciile de vaccinare în instituțiile private.

Este admirabil că agenții economici au reușit ceea ce nu a putut să facă Guvernul – au negociat direct cu producătorii și au obținut garanții de livrare pentru anumite cantități de vaccin în Republica Moldova”, a mai spus Glavan.

Amintim că, la data de 27 februarie, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Este vorba despre recepționarea primului lot din cele 200.000 de doze pe care România le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor Republicii Moldova.

În țara noastră a fost dat start procesului de vaccinare împotriva COVID-19 la 2 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *