Rozalina Albu va ocupa funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 martie, 2021, 13:48

Rozalina Albu a câștigat un concurs la instituția prezidențială. Aceasta va ocupa funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

La concurs au participat șapte candidați. Menționăm că, concursul a constat din competiția CV-urilor, probei scrise și interviului.

Rozalina Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale. Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova. Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen și studii universitare de licență în economie și finanțe. Ea susține că vorbește fluent rusa, engleza și franceza.

Rozalina Albu este și candidata pentru funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul propus de Natalia Gavrilița.

Vezi și: Oficial! Natalia Gavrilița a prezentat public numele miniștrilor din echipa pentru Guvern

Cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița nu a trecut de votul Parlamentului, în condițiile în care nu a acumulat nici măcar un vot urma ședinței legislative în care a fost dezbătut programul de guvernare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *