COVID-19. În raioanele cu Cod Roșu va fi restricționată deplasarea populației

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 6 martie, 2021, 20:41

Inspectoratul General al Poliției face referire la la noile reguli instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și atenționează că deplasarea populației va fi interzisă și va fi obligatorie izolarea la domiciliu în raioanele în care este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu în legătură cu situația pandemică. Nerespectarea măsurii va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate

În legătură cu faptul că, se atestă tendințe de agravare a procesului epidemic a infecției cu COVID-19 în Republica Moldova, crește numărul formelor grave ale bolii, și numărul de decese, Comisia națională de sănătate publică a decis instituirea noilor reguli pe teritoriul țării.

Astfel, în raioanele unde este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19 cum ar fi:

– restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;

– interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor;

– prestarea doar a serviciilor esențiale (vitale);

– interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă, etc.);

– servicii de asistență medicale ajustate și doar cele esențiale;

– instituirea instruirii la distanță (online).

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Alte 1.620 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 6 martie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul a ajuns la 194.605 de persoane infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei.

Din numărul total, 170.468 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.091 au decedat. Până la ziua de azi, 94 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X