Președinta Comisiei Europene, despre prima livrare COVAX de vaccinuri către R. Moldova: Solidaritate globală în acțiune

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 6 martie, 2021, 13:36

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută prima livrare COVAX cu doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova.

„O primă livrare COVAX de vaccinuri a sosit în această seară la Chișinău. 14.400 de vaccinuri vor fi date populației. Vor veni mai multe. Mă bucur că Echipa Europa, unul dintre ce mai mari contribuitori COVAX, poate face parte din acest exercițiu. Asta înseamnă solidaritate globală în acțiune”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

La data de 4 martie, Republica Moldova a recepționat 14.400 doze de vaccin AstraZeneca livrate în cadrul mecanismului COVAX.

„Livrarea face parte dintr-un prim lot și va continua cu alte loturi în următoarele zile și săptămâni. Astfel, Republica Moldova este prima țară din regiunea Europeană și a patra țară din lume unde au fost livrate vaccinurile în cadrul mecanismului COVAX”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Președinta Maia Sandu a participat la recepționarea primului lot de vaccinuri gratuite împotriva Covid-19, livrate prin intermediul platformei globale COVAX. Țara noastră este prima din Europa care primește vaccin prin acest mecanism.

Cele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca ne vor ajuta să continuăm imunizarea personalului medical și să reducem rata de răspândire a virusului. În continuare, facem tot ce ne stă în puteri pentru ca cetățenii moldoveni să beneficieze gratuit și cât mai repede de mai multe tipuri de vaccin împotriva Covid-19”, a spus Maia Sandu în cadrul evenimentului de recepționare a lotului.

Șefa statului a menționat, totodată, că indiferent de compania producătoare, vaccinurile aprobate sunt o soluție eficientă împotriva Covid-19 și reduc rata infectărilor și a cazurilor grave.

Președinta Maia Sandu a mulțumit, în cadrul discursului său, celor care au făcut posibilă inițiativa COVAX: „Suntem recunoscători tuturor statelor și organizațiilor care susțin financiar această platformă globală – Germania și alte state membre ale UE, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canada, Comisia Europeană, Japonia și altele – pentru solidaritatea de care dau dovadă în aceste vremuri grele pentru toți. Mulțumim OMS și UNICEF pentru efortul de a distribui echitabil vaccinurile”, a spus ea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *