Grigoriu îl acuză pe Stoianoglo că „minte din nou”; Procurorul General: Comisia „laundromat”, la comanda lui Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 martie, 2021, 11:38

Deputata Platformei DA Inga Grigoriu îl acuză pe procuroul general Alexandr Stoianoglo că minte, după ce acesta a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că, comisia parlamentară „landromat” ar fi fost creată la comanda lui Ilan Șor.

„Minciuna procurorului general este evidentă, dat fiind faptul că crearea Comisiei LAUNDROMAT nu are nicio legătură cu deputații partidului Șor și afiliații acestuia. Această Comisie de anchetă a fost creată la initiativa fracțiunii Platformei DA, după ce parlamentul a votat Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la ”spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din 24 ianuarie 2020, semnat exclusiv de TOȚI deputații din fracțiunea Platformei DA”, a reacționat Grigoriu.

Ea îi mai transmite lui Stoianoglo că în docomentele comisiei de anchetă „va găsi grupuri de companii din off-shore afiliate mai multor personaje, unele dintre ele expuse politic, de acolo nu lipsesc companiile lui Platon, Șor, Plahotniuc și alți subiecți politici”.

„De asemenea, îi recomand d-lui Stoianoglo să nu uite și de răspunsul Procuraturii Republicii Moldova, prin care a fost combătută teoria dumnealui precum că lipsește infracțiunea predicat și că nu există cauze penale în Federația Rusă (a se vedea răspunsul semnat de R. Popov, adjunct al Procurorului General).
Dar, cel mai bine ar fi dacă dl Stoianoglo ar fi calm și și-ar îndeplini atribuțiile și responsabilitățile. Materiale și dovezi are suficiente. Un Procuror General ar fi bine să nu se ocupe de declarații politice, nefiind politician (ori este?). Funcția pe care o ocupă dumnealui este de demnitate publică de rang înalt”, a mai menționat deputata care conduce comisia „laundromat”.

Reacția deputatei vine după ce Stoianoglo a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni televizate că „comisia parlamentară de anchetă privind Landromatul rusesc ar fi fost creată la inițiativa deputaților Șor pentru a periclita activitatea Procuraturii.

„Comisia a fost ințiată de reprezentanții Partidului Șor, sunt convins că acest lucru s-a făcut doar pentru a ataca Procuratura, lucrările acestei comisii au paralizat o parte din activitatea Procuraturii și cer venirea mea la comisie. Despre ce să vorbesc eu cu ei?Eu n-am nicio legătură cu Landromatul”, a spus Alexandr Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X