Foto: dw.com

În funcția de președinte al Partidului Schimbării a fost ales Ștefan Gligor, iar în funcțiile de vicepreședinți – Corina Gaibu, Sergiu Dărănuță, Ion Potlog, Sergiu Postica, dar și consilierul prezidențial Sergiu Tofilat. Deciziile au fost aprobate duminică, 7 martie, la ședința Congresului de constituire a partidului.

În calitate de Trezorier al Partidului a fost ales Tudor Soitu.

În cadrul ședinței, Grupul de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării a prezentat un raport în fața delegaților, prin care a comunicat că din momentul lansării Grupului pe 28 ianuarie au fost colectate 2000 de cereri de membru și create 3 organizații terioriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

La fel, a fost comunicată decizia Grupului de inițiativă de amânare a constituirii organizațiilor teritoriale în municipiile Bălți și Chișinău, în contextul acutizării crizei pandemice.

„În aceste municipii există un număr mare de membri, care doresc să participe la constituirea OT-urilor, dar din păcate, la moment, respectivele ședințele de constituire nu pot avea loc din cauza limitărilor impuse de autorități. În pofida acestei situații, vom continua constituirea organizațiilor teritoriale în raioane cu respectarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și planificăm în următoarele săptămîni să constituim cel puțin 10 organizații noi. Mai mult, odată cu anularea limitelor impuse de autorități vor fi constituite organizațiile teritoriale din mun. Chișinău și Bălți”, au menționat membrii formațiunii.

Congresul a decis că odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării – să fie convocat un Congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea Partidului și activitatea politică de mai departe.

În următoarele zile, urmează să fie depuse actele pentru înregistrarea formațiunii la Agenția Servicii Publice.

Din noiembrie 2011, Ștefan Gligor deţine licenţă de avocat și activează în cadrul Biroului Asociat de avocaţi, „Gligor și Partenerii”. Acesta a fost director de programe la Centrul de Politici și Reforme Structurale din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here