Foto: Partidul Acțiune și Solidaritate

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, vine cu o inițiativă privind câștigurile obținute de bărbați și femei. Parlamentara a anunțat luni, 8 martie, că va înainta un proiect de lege care să garanteze plata egală pentru femei și bărbați pentru muncă egală.

Doina Gherman susține că își dorește ca să fie recunoscută munca femeilor, să fie prețuite nu doar de 8 Martie, să beneficieze de aceeași remunerare ca și bărbații pentru aceeași muncă.

Dragi femei, 8 Martie nu e doar despre flori, bomboane și gingășie, ci în primul rând e despre drepturi, șanse și salarii egale. Luptați pentru drepturile voastre, fiți libere, puternice și independente! O femeie independentă este femeia care face alegerea.

Vreau să fie recunoscută munca voastră, să fiți prețuite pentru tot ce faceți nu doar de 8 Martie, să beneficiați de aceeași remunerare ca și bărbații pentru aceeași muncă. Diferența de salariu este enormă: salariul mediu anual al femeilor este cu 14 mii de lei mai mic decât cel al bărbaților. Diferența de pensii este de aproximativ 5 mii de lei.
Pe timp de pandemie, voi sunteți acelea care trebuie să jonglați între școlile și grădinițele care lucrează cu program redus și lucru, voi aveți sarcina de a îngriji membrii de familie care se tratează la domiciliu, treburile casnice sunt în continuare tot pe umerii voștri. Și nu vă plângeți niciodată. Dar e timpul să vă cereți drepturile!

E un 8 Martie diferit, dar ne vom isprăvi, așa cum am făcut-o dintotdeauna. Prin solidaritate, încredere și curaj. Sus inima. Și fruntea!”, a scris într-o postare deputata PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here