Chicu, după ce Codreanu a anunțat că va insista să-l lase fără cetățenie română: „Poate vii acasă, oameni la șantier ne trebuie”

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 martie, 2021, 15:34

Ion Chicu a venit cu un mesaj la adresa lui Constantin Codreanu, după ce ultimul a anunțat că nu va renunța la procesul de retragere a cetățeniei a fostului premier moldovean, adresându-se către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

Stau și mă uit eu la băiețașul ăsta, unicul rol al căruia în politica de peste Prut s-a limitat la „mai fugi după o Stalinskaya, Costică”, și mă gândesc… Oare nu-și dă seama, Costică, că prin neghiobia sa pune în situație jenantă statul român? Găsește-ti un rost în viață, Costea. Poate vii acasă, oameni la șantier ne trebuie”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Fostul deputat român Constantin Codreanu a menționat că nu renunță la procesul de retragere a cetățeniei române a ex-premierului Ion Chicu, venind cu o precizare, după ce ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, s-a arătat sceptic în privința solicitării.

Vezi și: Retragerea cetățeniei române a lui Chicu. Codreanu: Nu renunț, indiferent de ce declarații se mai fac

Constantin Codreanu a menționat că există un detaliu important privind retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu.

„Precizarea care se impune pentru domnul Ioniță inclusiv este că, potrivit alin. 2 din art. 25 a Legii 21/1991 a cetățeniei române, “Cetățenia română nu poate fi retrasă persoanei care a dobândit-o prin naștere”. Deci, afirmația cu “absolut toți” este profund deplasată. Legiuitorul a știut bine ce a făcut și s-a referit la cei care o (re)dobândesc. Așa cum e cazul românofobului Chicu”, a subliniat autorul solicitării.

Amintim că deputatul român Constantin Codreanu a solicitat, la sfârșitul lunii mai 2020, retragerea cetățeniei române pentru Ion Chicu.

Reacția lui Codreanu vine ca urmare a scandalului diplomatic provocat de Chicu, după ce a calificat România drept „cel mai corupt stat din Europa”, numindu-l pe eurodeputatul Siegfried Mureșan un „ratat”.

Ion Chicu susține că a obținut cetățenia română la începutul anilor 2000, deoarece avea nevoie de ea în dezvoltarea afacerilor sale. El a declarat că a obținut cetățenia română în anul 2002, într-o perioadă în care avea afaceri ce se desfășurau și în România.

Astfel, el a lăsat de înțeles că singurul motiv care l-a determinat să obțină pașaport românesc acesta și a fost: „Este clar că cetățenia UE dacă te gândești așa ca businessman oferea multe posibilități și am mers pe această oportunitate. Eu respect foarte mult statul român și statul moldovenesc, bineînțeles, în primul rând, pentru că aici e patria mea”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *