CNESP atenționează patronii localurilor și restaurantelor să nu neglijeze măsurile epidemiologice: Ar putea fi sistată activitatea acestora

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 9 martie, 2021, 18:58

Activitatea localurilor și restaurantelor ar putea fi sistată dacă nu vor fi respectate măsurile epidemiologice, atenționează membrii Comisiei Naționale Extraordinare se Sănătate Publică (CNESP), după ce în perioada 1 – 8 martie, angajații subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției (IGP) au efectuat o serie acțiuni de informare, evaluare și control a nivelului de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Sars-Cov-2.

Angajații IGP au verificat activitatea a 265 de cluburi de noapte, în urma abaterilor constatate au fost inițiate 247 de procese contravenționale în privința vizitatorilor aflați în incinta localurilor. Totodată, au fost întocmite 2 procese-verbale în privința administratorilor localurilor și alte 4 procese-verbale personalului din cluburile de noapte.

Asta, deși activitatea cluburilor de noapte este restricționată prin Hotărârea nr. 45 a CNESP din 15 februarie 2021. Potrivit art. 76, alin.1 din Codul Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2.000 până la 5.000 de lei, iar persoanele juridice – de la 10.000 până la 35.000 de lei.

În cazul încălcării repetate a deciziilor CNESP, vizitatorii riscă amenzi până la 25 000 de lei, în timp ce administratorii localurilor pot fi sancționați cu până la 75.000 de lei.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică menționează că regretă nerespectarea măsurilor epidemiologice atât de către cetățeni, cât și de administratorii localurilor. Astfel, atenționează că va fi examinată posibilitatea de a introduce măsuri mai drastice în activitatea restaurantelor și cluburilor de noapte.

În context, CNESP îndeamnă cetățenii să nu-și pună în pericol sănătatea lor și a celor din jur și să respecte măsurile epidemiologice, evitând la maxim locurile aglomerate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X