Sputnik V cere scuze publice de la UE după ce EMA a afirmat că aprobarea vaccinului rus e o „ruletă rusească”

Autor: , in COVID-19 / Externe / 9 martie, 2021, 15:08

Dezvoltatorii vaccinului rusesc Sputnik V solitică scuze de la Agenţia Europeană a Medicamentului, după ce un oficial agenției a comparat autorizarea vaccinului cu ruleta rusească, scrie Mediafax.

Christa Wirthumer-Hoche, şeful consiliului de administraţie al EMA, a declarat duminică, într-un talk show la radiodifuzorul austriac ORF, că a sfătuit ţările din Uniunea Europeană să nu acorde Sputnik V o autorizaţie naţională de urgenţă, până când producătorul nu oferă documentația completă a serului.

„Se poate compara puţin cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţională de urgenţă”, a declarat Christa Wirthumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie, potrivit Le Figaro.

„Cerem să primim scuze publice de la Christa Wirthumer-Hoche pentru comentariile sale negative asupra statelor UE care aprobă Sputnik V”, au scris dezvoltatorii vaccinurului, Centrul Național Gamaleya, pe contul de Twitter Sputnik V.

„Comentariile sale ridică întrebări serioase cu privire la posibile interferenţe politice în revizuirea în curs a EMA”, au precizat producătorii.

Dezvoltatorii au adăugat că vaccinul a fost deja aprobat de 46 de ţări.

Sputnik V a fost deja aprobat sau este evaluat pentru aprobare în trei state membre ale UE – Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Oficialii UE au declarat că Bruxelles-ul ar putea începe negocierile cu un producător de vaccinuri dacă cel puţin patru ţări membre o solicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X