Filip, după ședința Biroului Permanent al Parlamentului: Situația e mai proastă decât am crezut (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 martie, 2021, 17:11

Liderul Partidului Democrat (PDM) susține că situația în Republica Moldova este foarte proastă. Totodată, a lansat o invitație la dialog către partidele politice autentice din Parlament și a dezvăluit cum ar putea să se ajungă la organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fără împrumuturi externe, nu vom rezista până la sfârșitul anului. Asistență nu vom putea primi până nu vom avea un Guvern funcțional. Oamenii nu respectă măsurile epidemiologice. Avem concerte la Orhei și nimeni nu e sancționat, probabil că organizatorii sunt la putere”, a declarat Filip.

Democrații aduc acuzații în adresa unor politicieni.

„Casa arde, iar Maia Sandu și Igor Dodon caută cine a dat foc la casă, dar nu cum să stingă focul”, a adăugat liderul PDM.

Partidul Democrat a invitat la dialog partidele politice autentice din Parlament: „Ne întâlnim și dacă găsim numitor comun, dacă toți împărtășesc același plan prezentat de noi, care sigur poate fi îmbunătățit, atunci elaborăm o foaie de parcurs care în linii mari ar însemna:

1.Votarea unui Guvern funcțional cu mandat clar și limitat;

2. În termen de o lună, Guvernul să vină în Parlament cu toate proiectele indicate în acest plan;

3. După realizarea acest plan, adică, peste o lună, conform unei înțelegeri între formațiunile politice, Parlamentul nu se mai întrunește în ședință timp de 3 luni.

4. Urmează dizolvarea constituțională a Parlamentului;

5. În 2 luni de zile, urmează organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a dezvăluit Filip.

„Nu poți spune că un nou Guvern sau anticipatele sunt soluția, atâta timp cât nu ai identificat și nu ai spus clar care sunt problemele. Atât alegerile parlamentare anticipate, cât și identificarea unui Guvern funcțional sunt mijloace prin care putem să rezolvăm problemele oamenilor. Nu trebuie de pus căruța înaintea boilor. Partidul Demicrat a analizat situația și problemele oamenilor”, a criticat Pavel Filip.

Alte priorități anunțate de PDM:

1. Pandemia – gestionarea eficientă a crizei. Vaccinarea a 70% din populație este soluția pentru a ieși din criză.

„Solicitați, voluntari, militari, spitale private… dar oamenii să fie vaccinați. Astfel, vom scăpa de pandemie. Sănătatea oamenilor e importantă”, a argumentat Filip.

2. Mijloacele financiare.

„Trebuie să regândim felul în care au fost alocați banii în bugetul de stat. Să ajutăm oamenii care au fost infectați cu COVID-19, dar și ajutoarelor care trec prin greutăți”, a adăugat Filip.

3. Asistența financiară și sustenabilitatea bugetului.

4. Pregătirea pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Să fie asigurat procesul de vot timp de 2 zile, fiind pandemie”, a afirmat Filip.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *