Premierul României: Nu vor fi noi restricţii în afară de cea privind circulaţia pe timp de noapte

Autor: , in COVID-19 / Externe / 10 martie, 2021, 13:19

Premierul român Florin Cîţu a declarat miercuri, 10 martie, că nu vor fi introduse alte restricţii în afară de cea privind circulaţia pe timp de noapte, care va începe de la ora 22:00, adăugând că el nu a fost de acord cu închiderea mall-urilor în weekend.

Întrebat dacă în condiţiile prelungirii stării de alertă vor fi introduse noi restricţii în afară de cea privind circulaţia pe timp de noapte, Cîţu a spus:

Nu. Este cea mai importantă măsură. Magazinele rămân deschise până la ora 21,00. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, de închidere a mall-urilor în weekend şi aşa mai departe. Nu mergem în direcţia asta, eu ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că în momentul ăsta România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane în această lună, 3,1, cel puţin în luna aprilie, deci campania merge foarte bine. (…) Eu nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor. Propunerea a venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu suntem de acord în acest moment”, a declarat oficialul, citat de Agerpres.

Premierul român a menţionat că este în discuţie o propunere privind reducerea capacităţii de cazare în câteva pensiuni din staţiunile montane.

Florin Cîţu a afirmat că nu are estimări cu privire la numărul infectărilor în următoarele zile.

Au fost estimări că vom avea 10.000 în luna martie şi nu suntem acolo, estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a arătat premierul.

Până marți, 9 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 835.552 de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

767.219 pacienți au fost declarați vindecați, iar 21.056 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *