Primii zece polițiști de frontieră și alți medici din cadrul IGPF au fost vaccinați împotriva COVID-19 (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 martie, 2021, 18:38

În rândul angajaților Poliției de Frontieră s-a dat startul vaccinării împotriva COVID-19 miercuri, 10 martie. Primii beneficiari ai vaccinului AstraZeneca sunt 10 polițiști de frontieră, medici și asistente medicale, ai Centrului Medical al IGPF.

Avem o dorință comună și anume nu doar de a opri ci și a combate această pandemie care ne pune la grea încercare deja de un an de zile. Ne dorim cu toții să locuim într-o societate sănătoasă, fără teama de a mai călători sau de a ne întâlni cu oamenii. Suntem la etapa când lupta antiCovid o poartă și vaccinul, ceea ce ne încurajează pe fiecare. Odată cu imunizarea se formează anticorpi și în contactul cu alte persoane infectate cu Covid-19, fie persoana vaccinată n-o să poarte deloc această infecție sau dacă totuși se va infecta va suporta boala în foarte și foarte ușoară formă. În rezultat, nu vor mai fi internările masive în spitale și nici înregistrarea cazurilor grave sau foarte grave. În continuare să aveți grijă de voi și de cei dragi!”, a declarat medicul-șef al Poliției de Frontieră, Marius Balea.

Menționăm că la data de 2 martie a fost demarată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, conform Ordinului 93 MSMPS din 5 februarie 2021 cu privire la implementarea Planului național de imunizare antiCovid-19.

Prima etapă de vaccinare cuprinde lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul virus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X