5 ani interdicție de intrare în România pentru un moldovean care a fost prins cu țigări la vamă

Autor: , in Social / 11 martie, 2021, 14:58

Şoferul unui microbuz care efectua curse regulate între Chişinău şi Suceava a fost amendat şi a primit interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de cinci ani, după ce în mijlocul de transport au fost descoperite 1.250 de pachete de ţigări de contrabandă, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 34 de ani este cetăţean moldovean şi s-a prezentat, miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca la volanul microbuzului cu pasageri, cu scopul de a intra în România, scrie Agerpres.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova”, se precizează în comunicatul ITPF.

Autorităţile române au luat măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări descoperite, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei (1.250 de euro), iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei (1.450 de euro). Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *