Alerta cu bombă la Judecătoria Buiucani s-a dovedit a fi falsă. Ce riscă suspectul

Autor: , in Actualitate / Social / 11 martie, 2021, 15:10

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. La fața locului a venit grupa operativă a Poliției și specialiștii Bomtech care au încercuit zona.

UPDATE:
În urma verificării clădirii Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind măsuri pentru a identifica și a reține suspectul.

Conform legislației, individul riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială:

Potrivit informațiilor, apelul la 112 a fost făcut la ora 10:25, de un bărbat care a spus că în clădirea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, se află un obiect explozibil.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomtech.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

La moment, toate serviciile specializate activează la fața locului.

Angajații Poliției întreprind măsuri în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Menționăm că, o altă alertă cu bombă la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău a fost pe data de 18 decembrie 2020. Aceasta s-a dovedit a fi falsă.De menționat că, potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unități convenționale (27.500 – 42.500 de lei), muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.

Anterior, municipalitatea a anunțat că, circa 45.000 de lei sunt cheltuiți pentru intervenție în cazul unei alerte false.

Tot falsă a fost și alerta anunțată pe 23 noiembrie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *