Curtea Constituțională a declarat neconstituționale legile cu privire la activitatea farmaceutică (LIVE)

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 martie, 2021, 16:15

Curtea Constituțională a examinat joi, 11 martie, sesizările depuse de către mai mulți deputați prin care au contestat legile privind reglementarea activității farmaceutice, aprobate în grabă cu voturile PSRM și Pentru Moldova din care fac parte și deputații Șor, în ședința nocturnă din 16 decembrie 2020.

Magistrații Curții Constituționale au decis că legile cu privire la activitatea farmaceutică sunt neconstituționale.

Curtea a declarat neconstituționale Legea nr. 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative și Legea nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative. Această hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Autorii sesizărilor: Liviu Vovc, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza, Igor Vremea și Dan Perciun, deputați în Parlament, contestă Legea nr. 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative și Legea nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative.

Legile menționate reglementează: a) farmaciile cu circuit deschis amplasate în unități mobile; b) livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severă; c) instituirea Catalogului de prețuri la medicamente compensate; d) modificarea metodologiei de calculare a prețului; e) implementarea sistemului național de prescriere electronică a medicamentelor; f) instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *