„Foaie verde papură”. Diacov, după ce ANI l-a anunțat că riscă să rămână fără 600.000 de lei și fără mandatul de parlamentar

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 martie, 2021, 11:10

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, susține că actul de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) este o „comandă politică”.

Diacov a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că nu este deranjat de cauza inițiată de ANI.

Foaie verde papură. Eu știu cum a fost numită această Autoritate Națională de Integritate (ANI) și ce caută. Din păcate, acum a venit rândul socialiștilor și democraților să fie țapii ispășitori. Eu nu am nicio problemă cu decizia ANI-ului”, a declarat Diacov.

Fără a oferi nume sau detalii, Dumitru Diacov a calificat actul emis de ANI drept o comandă politică.

„Au dorit să distrugă Partidul Democrat”, a argumentat Diacov.

La acest subiect: (DOC) Diacov riscă să rămână fără 600.000 de lei și fără mandatul de parlamentar. Precizările ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului Dumitru Diacov în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600.000 de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia”, au menționat reprezentanții ANI.

Reprezentanții ANI au precizat că, deși deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *