Hogan: R. Moldova, la încă o răscruce de drumuri. Politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 martie, 2021, 13:01

Democrațiile sunt fragile, iar tranzițiile democratice sunt adesea dezordonate. Republica Moldova se află într-o altă criză politică, una care împiedică eforturile de abordare eficientă a efectelor devastatoare ale pandemiei globale COVID-19 și crizei economice, a spus ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, într-un editorial pentru Anticorupție.md. Diplomatul a menționat că democrația este amenințată peste tot.

Republica Moldova se află la încă o răscruce de drumuri. Politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării. Poporul Republicii Moldova merită și cere mai mult. Aleșii Republicii Moldova trebuie să respecte voința poporului, să rezolve impasul actual și să se apuce de lucru pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor.

Uneori sunt întrebat de ce, în ultimii 30 de ani, Statele Unite și-au asumat un interes atât de activ în consolidarea instituțiilor democratice și a economiei Republicii Moldova. Răspunsul meu este simplu: pentru că suntem împreună în acest efort. Anul acesta ne-a amintit cât de mult ne confruntăm în continuare cu lupte comune. Trebuie să lucrăm împreună pentru a lupta împotriva unei pandemii globale, pentru a ne apăra democrațiile, pentru a ne reconstrui economiile și pentru a inspira speranță tinerilor noștri. Și Statele Unite vor continua să fie alături de poporul Republicii Moldova în efortul lui de a construi un viitor mai luminos, mai liber și mai prosper”, a afimat Hogan.

Ambasadorul Dereck J. Hogan susține că alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut au marcat un alt pas istoric în dezvoltarea democratică a Republicii Moldova: „Cetățenii Republicii Moldova de aici și de peste hotare și-au făcut auzită vocea în număr record, reamintind tuturor că poporul are în continuare ultimul cuvânt de spus privind viitorul țării”.

Ambasadorul se arată convins că Statele Unite și Republica Moldova vor depăși crizele și vor fi mai puternice ca înainte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *