Slusari: Platon și Plahotniuc s-au înțeles să desemneze la CSJ mai mulți judecători

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 martie, 2021, 11:02

Veacelsav Platon și Vladimir Plahotniuc ar avea o înțelegere pentru a desemna la Curtea Supremă de Justiție mai mulți judecători, în cadrul ședinței Parlamentului de vineri, susține vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, „mâine, în Parlament Platon, având înțelegere cu Plahotniuc și Dodon, va încerca să obțină desemnarea unor judecatori la Curtea Supremă de Justiție”.

„Cea mai importantă persoana pentru el este Tamara Chișca-Doneva. Проверенный и повязанный друг. Feciorul doamnei mulți ani a lucrat în structurile lui Platon. O parte din socialiștii nu vor să voteze pentru aceste desemnări. Dar sunt voturi din partea grupului lui Plahotniuc”, susține Alexandru Slusari.

Se întâmplă după ce acești judecători au fost propuși plenului Parlamentului, în cadrul unei ședințe cu ușile închise, de către Comisia juridică.

Astfel, Tamara Chișcă-Doneva a fost propusă la funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, la fel ca și Nadejda Toma. De asemenea, la funcțiile de judecători CSJ au fost propuși Oxana Robu și Ghenadie Plămădeală.

Republica Moldova a fost condamnată, de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, să plătească despăgubiri de până la 3,6 milioane de euro pentru o decizie judecătorească ilegală în cazul „Gemenii”. Tamara Chișcă-Doneva a făcut parte din completul de judecată care a adoptat această decizie.

Ca urmare a deciziilor judecătorești, acțiunile „Gemenii” au ajuns la Vladimir Plahotniuc și fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko. Aceștia le-au vândut în anul 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X