Maia Sandu convoacă ședința CSS: Principalul subiect de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 martie, 2021, 17:44

Sâmbătă, 13 martie, începând cu ora 12:00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Anunțul a fost făcut astăzi, 12 martie, de reprezentanții Președinției.

Potrivit unei note informative a instituției prezidențiale, în cadrul ședinței vor fi discutate mai multe subiecte, iar cel mai important de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară.

Din raționamente de securitate sanitară, ședința se va ține la Palatul Republicii. Ulterior, vom comunica despre deciziile luate. Vom reveni cu informații”, au menționat reprezentanții Președinției.

Prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, în noua componenţă, sub conducerea preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut loc la data de 26 februarie. În cadrul ședinței, șefa statului a anunțat că își rezervă dreptul de a nu invita anumiți membri ai CSS la unele ședințe, atunci când va considera de cuviință.

Maia Sandu a spus că are anumite dubii în raport cu unii membrii ai Consiliului, privind capacitatea acestora de a lua decizii corecte ce țin de securitatea statului.

În context, Maia Sandu a anunțat: „Îmi rezerv dreptul să nu-i invit la anumite discuții, atunci când voi considera că există conflict de interese sau există riscul conflictului de interese”.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că schemele de corupție, traficul de droguri și anabolizante, defrișările ilegale, și capacitatea de răspuns la pandemia Covid-19, vor fi printre prioritățile agendei CSS din următoarea perioadă.

Amintim că, deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) care are loc la data de 26 februarie, la Președinție.

Vezi și: Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS: „Am fost bruscat. S-au încălcat toate liniile roșii”. Ce spune Maia Sandu și precizarea SPPS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *