Tamara Chișca-Doneva, numită vicepreședintă a CSJ

Autor: , in Actualitate / Justiție / 13 martie, 2021, 06:11

Tamara Chișca-Doneva va fi numită în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ. Decizia a fost aprobată de Parlament și criticată dur de către Sergiu Litvinenco.

Deputatul PAS, care i-a acuzat pe socialiști și reprezentanții Partidului „Șor” de „împărțeală a judecătorilor”, a cerut încă la începutul ședinței ca subiectul să fie exclus de pe ordinea de zi.

„Deja se vede că este un târg ordinar, așa gen de târguri s-au făcut în luna februarie 2020 când ați împărțit membrii CSM. Este incredibil ceea ce faceți. Voi nu vreți să salvați justiția, voi vreți să vă salvați de justiție. Târgurile politice au mai fost în Parlamentul Republicii Moldova, iar ceea ce se întâmplă azi e culmea ipocriziei. Eu nu am nimic personal cu doamna Tamara Chișca-Doneva, dar ea personal a participat în dosarul „Gemeni”, urmare căreia CtEDO a obligat Republica Moldova să plătească 3,5 milioane de euro, peste 70 de milioane de lei. Noi nu vorbim de o problemă legală, dar de un abuz al magistraților. Cu acești bani, câte vaccinuri pot fi cumpărate, câte pensii pot fi plătite, câți agenți economici pot fi ajutați? Nu, voi nu aveți nicio treabă. Voi vreți în continuare să promovați oameni care ulterior să vă salveze pe voi de justiție”, a declarat Litvinenco.

Totodată, funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal, urmează să o exercite Nadejda Toma, timp de 4 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X