Vot de neîncredere pentru conducerea ANRE. Consiliul Concurenței urmează să prezinte un raport

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 13 martie, 2021, 07:19

Parlamentul a calificat activitatea conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia.

Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor parlamentarilor, prezenți în sală, în urma  audierilor cu privire la creșterea prețurilor la carburanți.

Conform unui comunicat emis de Parlament, în hotărâre se menționează că în perioada de criză pandemică și criză economică, regulatorul național nu a întreprins nicio măsură în vederea prevenirii scumpirii prețurilor la carburanți, precum și nu a avut un rol proactiv în vederea prevenirii creșterii bruște a prețurilor acestora, există suspiciuni rezonabile privind încurajarea și susținerea indirectă a înțelegerilor de cartel de pe piață.

Totodată, Consiliul Concurenței s-a autosesizat despre situația de pe piața carburanților și a lansat investigarea înțelegerilor de cartel. În termen de maximum 30 de zile, instituția va prezenta Comisiei economie, buget și finanțe raportul de investigație și propunerile de redresare a situației, se mai spune în hotărârea Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X