15 martie, când țara noastră își va lua rămas bun de la Nicolae Dabija, zi de doliu național

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 14 martie, 2021, 18:34

Pe 15 martie, când marele scriitor, Nicolae Dabija, va fi condus pe ultimul drum, va fi zi de doliu național, iar toate drapelele vor fi coborâte în bernă. Tot în această zi, la ora 12:00, se va ține un minute de reculegere în memoria acestuia. Șefa statului, Maia Sandu, a semnat, astăzi, un decret în acest sens.

Doliul național a fost instituit „în semn de adâncă tristețe, cauzată de trecerea în eternitate a renumitului scriitor, susținător de frunte al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, academician și istoric literar”, scrie într-un comunicat de presă al Președinției.

Nicolae Dabija va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească, iar ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

În această zi, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Anterior, zeci de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut zi de doliu național în memoria scriitorului, Nicolae Dabija. 

Nicolae Dabija s-a stins, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Capitală. Decesul a survenit, după ce scriitorul s-a infectat cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *