Igor Dodon critică recomandarea Consiliului Suprem de Securitate privind instituirea stării de urgență

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 14 martie, 2021, 13:21

Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că un lockdown total este „periculos social și reprezintă o iresponsabilitate față de cetățeni și mediul economic”. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a mai scris că după ședința Consiliului Suprem de Securitate a fost creată mai multă confuzie decât claritate și nu au fost propuse soluții responsabile și asumate de către șefa statului, Maia Sandu, în vederea soluționării crizei în care se afla Republica Moldova. Reprezentanții Președinției nu au comentat acuzațiile, dar au precizat că „ne căutăm de lucru”. 

„Ceea ce am văzut cu toții a fost fuga de responsabilitate a președintelui țării, o totală lipsă de viziune în ceea ce privește depășirea crizei și o recunoaștere a faptului că dumneaei, în calitate de șef de stat, nu vrea să-și asume responsabilitatea în această situație dificilă și nu poate face nimic concret pentru cetățeni. Doamna președinte poate doar recomanda, iar acea recomandare este una negândită și vicioasă. Astăzi, avem un președinte lockdown, un președinte depășit de situație, care practic a recunoscut ieri că nu are soluții și așteaptă ca alții să vină cu soluții și cu asumarea răspunderii. Unica propunere pe care a formulat-o Maia Sandu a fost lockdown total, adică blocarea tuturor proceselor economice și instituționale, forțarea oamenilor să stea închiși în case”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

În opinia liderului PSRM ar trebui restricționate parțial unele activități, astfel încât să fie redus contactul cetățenilor și riscul de îmbolnăvire, dar și să fie funcțională economia. De asemenea, să fie urgentat accesul cetățenilor la vaccinurile împotriva COVID-19.

„Îmi exprim încrederea că Parlamentul, împreună cu Guvernul, vor reuși să pună în aplicare un plan de acțiuni echilibrat, de protecție rațională, care să scoată țara din criză. În același timp, fac din nou apel la Președintele țării să desemneze de urgență premierul propus de majoritatea parlamentară și să votăm un guvern funcțional, care să poată cu adevărat să asigure securitatea și protecția cetățenilor”, a precizat Igor Dodon.

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a recomandat să fie instituită stare de urgență pentru două săptămâni. Anunțul a fost făcut de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința CSS de sâmbătă, 13 martie.

Astfel, Guvernul a fost să pregătească demersurile necesare, dar și soluțiile pentru susținerea celor care vor fi afectați, în termen de trei zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *