Coronavirus: Germania suspendă vaccinările cu serul AstraZeneca-Oxford

Autor: , in Externe / 15 martie, 2021, 18:30

Germania a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, „cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare. Anunțul a fost făcut luni, 15 martie, de ministrul german al Sănătăţii.

Specialiştii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul de la Berlin, consideră că alte examene sunt necesare, după cazurile de cheaguri sangvine raportate la câteva persoane vaccinate în Europa”, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului german al Sănătăţii, în contextul în care mai multe ţări au adoptat deja aceeaşi măsură.

Autorităţile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda şi o regiune din Italia au stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine.

Vezi și: Ministerul Sănătății face precizări, după ce România a suspendat temporar procesul de vaccinare cu lotul AstraZeneca ABV 2856

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a făcut precizări vineri, 12 martie, după ce România a decis să suspende temporar procesul de vaccinare cu lotul AstraZeneca ABV 2856. Autoritățile din Republica Moldova au menționat că vaccinuri din acest lot nu sunt utilizate pe teritoriul țării noastre.

„În contextul suspendării temporare a procesului de vaccinare cu lotul AstraZeneca ABV 2856 în România, informăm că, vaccinuri din acest lot nu sunt utilizate pe teritoriul Republicii Moldova.

Cele 21.600 doze de vaccin AstraZeneca recepționate ca donație din România, fac parte din lotul AstraZeneca ABV 6096”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova susțin că urmăresc mersul campaniei și analizează minuțios fiecare eveniment advers post-imunizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X