Noi numiri la Guvern: Persoane „din interiorul sistemului” și „medici antrenați în lupta cu pandemia”

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 martie, 2021, 16:59

Guvernul a numit mai mulți secretari de stat, în cadrul ședinței de luni, 15 martie. E vorba despre angajați în cadrul Ministerului Justiției și la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Avem de gestionat o criză, în special în ceea ce ține de Ministerul Sănătății, dar și la Ministerul Justiției. Ministerele urmează a fi suplinite cu profesioniști din sistem, aici vreau să subliniez în mod special faptul că funcțiile vacante vor fi suplinite cu oameni din sistem, care nu au nimic cu politicul și experiența cărora ne va permite să gestionăm eficient criza cu care ne confruntăm”, a comentat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale are trei noi secretari de stat, numirile fiind aprobate azi. Doi dintre ei sunt medici din prima linie în lupta COVID-19.

Igor Curov deține o vastă experiență în domeniul asistenței medicale spitalicești. Este medic de urgență. Pe parcursul ultimilor 15 ani, a activat în mai multe funcții de conducere în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice (…) În prezent, este implicat direct în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu COVID, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, coordonează procesul de internare și tratament.

Denis Cernelea, și-a început activitatea în cadrul Ministerului Sănătății. Ulterior a activat ca medic șef-adjunct la Centrul de sănătate publică Chișinău, ulterior, ca vicedirector al Spitalului „Sfânta Treime”. Începând cu luna mai 2020, este director al Centrului COVID-19 din Chișinău.

Vasile Cușca este șef al Direcției politici de protecție a drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul Ministerul Sănătății”, sunt candidaturile prezentate de ministra interimară a Sănătății, Tatiana Zatîc.

Alți doi secretari de stat au fost numiți la Ministerul Justiției.

„Tot anul 2020, Ministerul Justiției a depus tot efortul să promoveze doar persoane pe criterii profesioniste, ne bazăm pe aceleași principii în continuare”, a subliniat șeful interimar de la Justiție, Fadei Nagacevschi.

Alexandru Pleșca este vicedirector al Inspectoratului Național de Probațiune din subordinea Ministerului Justiției. Iar a doua candidatură este Tatiana Tverdun – șefa Direcției avizare din cadrul Ministerului Justiției. Le va fi ușor să lucreze”, a comentat ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a precizat că noii secretari de stat au fost numiți doar pe durata exercitării mandatului acestui Guvern în demisie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X