(VIDEO) Investigație: Plahotniuc și Luncașu ar fi controlat cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 martie, 2021, 10:07

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și partenerul său Iurie Luncașu ar fi controlat ani la rândul cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est, se arată într-o investigație a RISE Project.

Potrivit unui preambul al investigației, Luncașu ar fi finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile erau transportate prin porturile Odesa, Constanța și Giurgiulești.

Banii din aceste acțiuni ar fi fost investiți în construirea unui adevărate imperii imobiliare, făcându-se referire și la vestita „Casă Albă” dintr-o zonă rezidențială a Chișinău, care i-ar fi aparținut lui Plahontiuc prin intermediul lui Luncașu.

Rețeaua ar fi fost acoperită la cel mai înalt nivel în Republica Moldova, asta chiar dacă ar fi fost supusă mai multor investigații la nivel internațional.

Cocaina ar fi fost ulterior vândută în statele Uniunii Europene și Rusia.

În iunie 2019, autoritățile din Rusia au anunțat deschiderea unui dosar penal pentru trafic de droguri, în acesta fiind vizate mai multe nume cunoscute de la Chișinău, printre care Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu.

Iurie Luncașu a fost găsit mort, în august 2019, pe un câmp din apropierea Chișinăului. Acesta ar fi fost găsit împușcat în cap, cu un bilet din care reieșea că s-ar fi sinucis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *