Declarațiile PAS, în urma discuțiilor cu Maia Sandu privind situația politică curentă din țară (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 martie, 2021, 16:00

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în urma consultărilor cu Maia Sandu, au declarat că perioada potrivită pentru alegerile parlamentare anticipate este bine să se desfășoare vara, iar până atunci să fie Guvernul Ciocoi.

Igor Grosu a spus că nu a fost discutat despre o candidatură alternativă la funcția de premier.

Pledăm în continuare pentru organizarea alegerilor anticipate. Considerăm că aceasta este doleanța cetățenilor. Acest lucru a fost promis de politicieni în campania elctorală și imediat după alegerile prezidențiale. De aceea, trebuie să urmăm acest angajament”, a declarat Grosu.

Liderul fracțiunii parlamentare PAS susține că dincolo de alegerile anticipate, sigur că prioritatea principală este gestionarea crizei pandemice.

Fiecare instituție, mă refer și la Guvern și la Președinție sau Parlament, fiecare trebuie să-și aducă contribuția. Parlamentul poate și trebuie să adopte decizii așa cum a mai făcut-o la solicitarea Guvernului acele decizii care se impun (…) Desigur, tot Parlamentul este instituția care poate contribui la deblocarea asistenției financiare externe (…) Prioritatea zero este gestionarea crizei pandemice și ulterior, ulterior, în dependență de cum va fi gestionată, urmează să stabilim și să ne pregătim pentru alegerile parlamentare anticipate. Potrivit specialiștilor cu care ne-am consultat, perioada favorabilă pentru organizarea alegerilor anticipate este vara”, a adăugat Igor Grosu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X