IGP a inițiat anchete de serviciu în cazul celor 6 polițiști, unii suspectați de trafic de influență, iar alții de corupere pasivă

Autor: , in Actualitate / Social / 16 martie, 2021, 16:50

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat marți, 16 martie, că a inițiat anchete de serviciu în cazul celor șase polițiști suspectați de corupere pasivă și trafic de influență. În acest context, IGP condamnă asemenea cazuri printre angajații instituției, menționând că nu tolerează astfel de ilegalități în rândul polițiștilor.

„În contextul în care un polițist din Bălți și altul din cadrul Direcției de patrulare Nord a INSP au fost reținuți fiind suspectați de trafic de influență, iar alți patru angajați ai Direcției de patrulare Sud a INSP suspectați de corupere pasivă, reiterăm importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști, cu privire la obligația pe care o au aceștia, evitând implicarea în activități ilicite. Astfel, condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm astfel de ilegalități în rândul polițiștilor”, menționează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

IGP menționează că în toate cazurile au fost inițiate anchete de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și pentru luarea unei decizii legale în acest sens.

Mai mult decât atât, conducerea IGP susține că va oferi ori de câte ori va fi necesar tot sprijinul de care au nevoie instituțiile abilitate pentru a investiga astfel de cazuri.

La acest subiect: Mită pentru un loc de muncă și urgentarea procedurii. Doi polițiști din Bălți au fost reținuți

Luau sute de lei, euro sau benzină de la șoferi care încălcau regulile circulaţiei rutiere. Patru polițiști de patrulare au fost reținuți

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X