Platforma DA, după consultările cu Maia Sandu: Varianta propusă de PSRM și Partidul Șor, extrem de periculoasă

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 martie, 2021, 15:11

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat după consultările cu președinta Maia Sandu, că candidatura propusă (n.r: Mariana Durleșteanu) de PRSM și Partidul Șor este extrem de periculoasă.

A fost o discuție punctuală, detaliată. Mai ales că Platforma DA a fost unicul partid care demult și-a asumat guvernarea și detaliat am prezentat cum vedem noi lucrurile, cum vedem acest Guvern, care ar fi foaia de parcurs pentru alegerile parlamentare anticipate și care sunt riscurile. Decizia aparține Maiei Sandu”, a declarat Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA susține că în prezent există trei variante, reieșind din situația juridică și cea pandemică.

Prima variantă este Guvernul propus de Dodon – Șor, în frunte cu Mariana Durleșteanu, care este o variantă extrem de periculoasă pentru Republica Moldova. A doua variantă este blocajul în care nu este învestit un Guvern plenipotențiar. Cel mai probabil nu va fi posibil de dizolvat Parlamentul și Guvernul Ciocoi rămâne pe un mandat nedeterminat, care este nepregătit pentru gestionarea crizelor actuale. Aceste este Guvern răsuflat (…) Guvernul Ciocoi este controlat de Dodon. A treia variantă este Guvernul condus de Platforma DA, unde pot intra reprezentanții mai multor forțe pro-europene, cu un mandat scurt dar care va rezolva probleme stringente”, a comentat Alexandru Slusari.

Slusari a anunțat că în ultimele două zile a avut dialog pe platforma parlamentară între 4 fracțiuni: Platforma DA, PAS, PSRM și PDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X