Se va mai juca EURO 2020 în 12 țări diferite? Ce spune UEFA

Autor: , in Sport / 16 martie, 2021, 14:59

Instanţa conducătoare a fotbalului european intenţionează în continuare ca EURO 2020 să se desfăşoare în această vară în 12 oraşe de pe continent în ciuda pandemiei de coronavirus, asigură Rainer Koch, membru al Comitetului Executiv al UEFA, citat de agenţia DPA.

„Obiectivul rămâne acela de a putea menţine modalitatea (de derulare) a evenimentului” a declarat Koch, care îndeplineşte şi rolul de vicepreşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB).

Oficialul german, în vârstă de 62 ani, a recunoscut totodată că este prea devreme pentru „declaraţii finale”, dar a adăugat: „Factorul timp este cel care mă face optimist, efectul vaccinurilor va fi mult mai puternic în câteva săptămâni”.

Amânat cu 12 luni din cauza crizei sanitare, EURO 2020 urmează să se desfăşoare în această vară, în perioada 11 iunie – 11 iulie, scrie Agerpres.

„După oprirea competiţiilor interne şi a celor europene la nivel de club, la începutul lunii martie 2020, mi-a fost imediat clar că pericolul existenţial pentru cluburi, ligi şi asociaţii naţionale poate fi evitat doar acţionând împreună şi cu solidaritate”, a adăugat Koch.

Diverse informaţii, dezminţite între timp de UEFA, au sugerat că anumite situri ar putea fi abandonate, iar turneul final ar putea fi găzduit de o singură ţară, Pentru a limita necesităţile de deplasare în timpul crizei sanitare mondiale.

Rainer Koch consideră însă că lucrurile s-au schimbat faţă de primăvara lui 2020, existând acum mai multe soluţii în lupta împotriva Covid-19. El şi-a exprimat totodată speranţa că va exista un anumit număr de suporteri pe stadioanele EURO 2020, în cazul în care evoluţia pandemiei va permite acest lucru.

Oraşele desemnate să găzduiască partidele turneului final sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Londra, capitala britanică urmând să organizeze semifinalele şi finala EURO 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X