Ce spune OMS despre vaccinul Johnson & Johnson, singurul care se administrează într-o singură doză

Autor: , in COVID-19 / IT/Ştiinţă / 17 martie, 2021, 15:31

Utilizarea vaccinului împotriva covid-19 Johnson & Johnson este recomandată inclusiv în ţările în care circulă cele mai contagioase variante ale noului coronavirus, anunţă miercuri experţăi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„În ţările în care răspândirea variantelor este mare şi în ţările în care dispunem acum de informaţii despre utilizarea acestui vaccin în controlarea SARS-CoV-2 cauzat de aceste variante, vă recomandăm să-l utilizaţi”, anunţă Alejandro Cravioto, preşedintele Grupului de experţi OMS în vaccinare.

Grupul s-a reunit pentru a evalua eficienţa şi siguranţa vaccinului dezvoltat de către gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson.

Acest vaccin, omologat și de OMS și care va distrivuit prin platforma COVAX, are un mare avantaj față de toate celelalte seruri, putând fi administrat într-o singură doză.

Vaccinul a fost autorizat în SUA la începutul acestei luni după ce Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) a recomandat aprobarea sa după studierea independentă a rezultatelor testelor clinice desfășurate pe aproximativ 40.000 de persoane în mai multe țări.

Potrivit FDA eficacitatea vaccinului Johnson & Johnson a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale bolii în SUA, de 81,7% împotriva acestor forme grave în Africa de Sud și de 87,6% în Brazilia, unde tulpini locale ale coronavirusului sunt larg răspândite.

Eficacitatea generală a vaccinului este de 66% în cazul mai multor variante ale coronavirusului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *