Maia Sandu a discutat cu echipa Ministerului Sănătății despre aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 martie, 2021, 19:07

Președinta Maia Sandu a anunțat miercuri, 17 martie, că a avut o discuție cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS.

Șefa statului susține că a discutat cu noii secretari de stat, cu șefi de direcție pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta Președinția.

Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și a opri răspândirea virusului. În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, mărirea capacității de testare, asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a mai spus că a discutat cu echipa Ministerului Sănătății despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a 2-a din planul de vaccinare.

Am solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor. Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățenii noștri”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit ultimelor date oficiale, în Republica Moldova au fost vaccinate 16.131 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X