Propunere legislativă: Guvernul al cărui mandat a încetat va putea încheia tratate internaționale care implică angajamente financiare

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 martie, 2021, 17:44

Guvernul al cărui mandat a încetat va fi în drept să încheie tratate internaționale care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova. Propunerea se conține în proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern, fiind susținută de Comisia economie, buget și finanțe și urmând să fie înaintată spre dezbateri în plen.

Pornind de la faptul că limitarea acestei competențe a Guvernului al cărui mandat a încetat ar reprezenta lipsă de ofertă a unui instrument relevant pentru susținerea întregii economii a Republicii Moldova, se propune abrogarea acestei interdicții”, se arată în nota de argumentare a proiectului.

Inițiativa legislativă aparține deputaților din grupul parlamentar Pro Moldova.

Candu a amintit anterior că, luna viitoare, expiră acordul prin care România a acordat țării noastre un ajutor nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, sumă din care Republica Moldova a accesat și a a cheltuit aproape 40 de milioane de euro.

Vezi și: Candu vrea mai multe atribuții pentru Guvernul interimar: Riscăm să pierdem 60 de milioane de euro (VIDEO)

„Acordul expiră în luna aprilie și trebuie expirat. Dacă Guvernul și Parlamentul nu vor lua măsuri, noi pierdem 60 de milioane de euro”, a declarat Candu.

Amintim că, Curtea Constituțională a reiterat, pe 4 martie, că Guvernul în demisie nu poate încheia contracte, precum și tratate internaționale care implică angajamente financiare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *