(VIDEO) Socialiștii propun un nou candidat la funcția de premier

Autor: , in Politic / Populare / 17 martie, 2021, 15:04

Partidul Socialiștilor, alături de partenerii lor din majoritatea parlamentară, au anunțat că au identificat un nou candidat la funcția de premier, care urmează a-i fi înaintat președintei Maia Sandu. 

Potrivit vicepreședintelui socialist al Parlamentului, Vlad Batrîncea, între PSRM și celelalte fracțiuni parlamentare a existat un dialog continuu în ultima lună și că apelul la dialog a fost formulat inclusiv la consultările cu președintele Maia Sandu. În același timp, el a acuzat că Mariana Durleșteanu s-a retras în urma „unor presiuni enorme atât din interior cât și din exterior”, iar în aceste condiții un dialog sincer nu poate avea loc.

„Cine a luat decizia s-o influențeze pe doamna Durleșteanu chiar în acele momente când noi aveam un dialog foarte productiv în clădirea Președinției? Cu detalii vom reveni pe parcurs. Presiunile asupra doamnei Durleșteanu și înaintarea ulterioră a domnului Grosu reprezintă o lovitură asupra PSRM și a partidelor politice implicate în dialog. Implicarea unor forțe din afara Republicii Moldova în acest proces la sigur trebuie condamnată”, a acuzat Batrîncea.

În context, Batrîncea a făcut un apel către Maia Sandu „să se gândească bine” dacă desemnarea lui Grosu a fost una rațională, urmând ca socialiștii să se adreseze la Curtea Constituțională în acest sens.

„Noi mâine vom înainta oficial, din partea majorității parlamentare, un candidat bun, profesionist, care va face față a crizei. A ocupat multe funcții importante în stat și cu siguranță s-ar descurca mai bine decât candidatul propus de Maia Sandu. Dacă doamna Sandu va fi disponibilă, vom discuta mai departe”, a mai spus Batrîncea.

El a refuzat să divulge numele candidatului la funcția de premier, dar a precizat că acesta nu este Ion Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *