Componența, modificată. Cine va face parte din Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 18 martie, 2021, 17:17

Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege care are drept scop îmbunătățirea funcționării Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) și consolidarea capacităților acesteia de a reacționa adecvat pentru combaterea pandemiei COVID-19 și a altor eventuale epidemii. Proiectul a fost votat în cadrul ședinței Parlamentului joi, 18 martie.

Prin modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice, componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi formată din membri ai Guvernului și reprezentanții ai structurilor subordonate Guvernului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică și specialiști în domeniul sănătății publice reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, din societatea civilă.

De asemenea, cu drept de vot consultativ vor fi antrenați reprezentanți ai organismelor internaționale.

Autorii proiectului de lege sunt deputații Alexandru Slusari, Dinu Plîngău și Liviu Vovc. Aceștia argumentează că modificarea componenței Comisiei va avea drept impact luarea celor mai bune decizii, în termeni optimi, pentru combaterea unei eventuale epidemii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X