Parlamentul a instituit facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor împotriva COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 18 martie, 2021, 17:07

Parlamentul a votat în două lecturi, un proiect prin care se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a vaccinurilor împotriva COVID-19. A fost modificată Legea pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal și Legea cu privire la tariful vamal.

Pentru întreaga perioadă a stării de urgență și/sau a stării de urgență în sănătate publică se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID-19 procurate din resursele financiare ale statului prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

„Prin aplicarea mecanismului de realizare a facilităților fiscale și vamale proiectul de lege va încuraja agenții economici pentru a importa și livra pe teritoriul țării vaccinul anti-COVID-19 procurat din resursele financiare ale statului”, argumentează autorii proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Recent, Parlamentul a modificat Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative. Modificările operate permit procurarea vaccinurilor anti-coronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Vezi și:

Proiect votat în lectură finală: Autoritățile pot cumpăra vaccinuri în regim de urgență

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X