Pavel Filip, despre jocul politic „cum să fugi de responsabilitate” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 martie, 2021, 14:01

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a susținut un briefing de presă despre jocul politic „cum să fugi de responsabilitate”. Acesta susține că pe de o parte președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) spun că nu au pârhjiile de guvernare, pe de altă parte, socialiștii au majoritate parlamentară.

„Țara are nevoie de un Guvern funcțional, fără de care ne vom descurca cu greu. Revenind în albia jocului politic pe timp de pandemie, acest joc se numește „Cum să fugi de responsabilitate”. Cred că acest lucru se întâmplă. Doamna președintă Maia Sandu și PAS-ul vor să spună că nu au pârghiile de guvernare și nu sunt responsabili de ceea ce se întâmplă acum. Pe de altă parte, PSRM controlează ce se întâmplă în Guvern și are o majoritate parlamentară, zice că Maia Sandu este cea care a obținut victoria la alegeri și trebuie să poarte răspundere”, a declarat Filip.

Liderul PDM acuză că nici Maia Sandu, nici PAS și nici PSRM nu se gândesc la adevăratele probleme.

„Paradoxul în care ne aflăm e că alegerile parlamentare, într-un mod sau altul, oricum vor fi la toamnă. Faptul că au pornit acum pe consumarea celei de-a doua tentavivă pentru a dizolva Parlamentul, vom auzi ulterior că nu putem organiza alegerile pentru că nu putem merge în campanie electorală și să molipsim oamenii și, oricum ne vom duce spre toamnă”,a adăugat liderul PDM.

Filip a mai afirmat că PDM a anticipat că alegerile vor avea loc la toamnă doar că „în situația noastră avem un Guvern funcțional care imediat trece la gestionarea crizei pandemice”.

„Cât ține de constituirea majorității parlamentare, nu văd nimic ieșit din albie. PDM rămâne convins că are nevoie de un Guvern funcțional. PDM nu va susține un candidat care are suportul lui Șor. Urmează să avem discuții privind candidatul care a fost înaintat legal”, a conchis Filip.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X