Președinția, după ce PSRM a cerut Maiei Sandu consultări pentru desemnarea candidatului la funcția de premier

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 martie, 2021, 14:52

Reprezentanții Președinției au venit cu o reacție, după ce fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor (PSRM) a anunțat joi, 18 martie, în cadrul ședinței Parlamentului, că a format o nouă majoritate parlamentară și cere consultări cu președintele Maia Sandu.

Administrația Prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi.

De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de Prim-ministru, domnul Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului”, se menționează în nota informativă a Președinției.

Amintim că, socialistul Vladimir Golovatiuc a fost propus joi, 18 martie, la funcția de premier de către noua majoritate parlamentară formată în Parlament.

Ieri, 17 martie, deputații socialiști Vlad Batrîncea, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au depus o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Socialiștii i-au solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

După consultările cu fracțiunile și grupurile politice parlamentare, președinta Maia Sandu a anunțat marți, 16 martie, că l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

În timp ce socialiștii se aflau la consultări cu șefa statului, Mariana Durleșteanu, candidata propusă de PSRM și ȘOR la funcția de premier a anunțat că își retrage candidatura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X