Tănase, după ce Golovatiuc a fost propus la funcția de premier: „Cum e majoritatea – așa și candidatul”

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 martie, 2021, 15:48

Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, este candidatul propus la funcția de premier de majoritatea parlamentară formalizată la ședința Parlamentului joi, 18 martie. Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase susține că „cum e majoritatea – așa și candidatul”.

Am ajuns să o vedem și pe asta… avem un candidat pt functia de premier care nu cunoaște limba oficiala a statului. Cum e majoritatea – așa și candidatul”, a comentat Tănase.

Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al R. Moldova în Rusia, a fost propus joi, 18 martie, la funcția de premier de o nouă majoritatea parlamentară încropită în Parlamentul de la Chișinău. Declarația, prin care a fost anunțată candidatura acestuia, ar fi semnată de 53 de deputați din PSRM, Partidul Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandr Oleinic.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a anunțat astăzi la ședința Parlamentului că a format o nouă majoritate parlamentară și cere consultări cu președinta Maia Sandu.

Menționăm că, socialistul Corneiul Furculiță a fost cel care a anunțat că în Parlament s-a format o nouă majoritate, însă, fără a preciza însă cine face parte din aceasta.

În noua majoritate, conform actelor deținute de TV6, au intrat 53 de deputați.

Amintim că, ieri, 17 martie, deputații socialiști Vlad Batrîncea, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au depus o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Socialiștii i-au solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

Vladimir Golovatiuc este ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X