„În privința lui Ulanov sunt peste 500 de foi”. Bolea, despre cei doi deputați care ar putea rămâne fără imunitate

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 martie, 2021, 16:53

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Vasile Bolea, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că sâmbătă, 20 ianuarie, Comisia juridică, numiri și Imunități va examina demersurile înainte de procurorul general Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii de la Partidul Șor, iar solicitările de retragere a imunității au legătură cu procedura de concesionare a Aeroportului Chișinău și jaful din sistemul bancar.

Comisia Juridică, numiri și imunități se va întruni în două ședințe. Începând cu ora 12:00 va fi examinat demersul în privința încuviințării retragerii imunității domnului Jardan. Tot mâine, începând cu ora 15:00 vor fi examinate cele demersuri în privința domnului Ulanov. Am comunicat procurorului general că mâine vom lucra la Parlament. Vom lucra și până la ora 00:00 dacă va fi necesar. Toate cele 3 demersuri se multiplică și vor fi expediate deputaților Comisiei”, a declarat Bolea.

Bolea a menționat că este un volum mare de documente care necesită a fi informat. Fiind întrebat de ce abia mâine vor fi examinate demersurile, acesta a explicat:

Proabil ați văzut volumul documentelor prezentat, acele anexe la demersul procurorului general. Eu încă nu le-am studiat. Pe fiecare capăt de acuzare, cel puțin în privința domnului Ulanov, dacă eu nu greșesc, sunt peste 500 de foi, de diferire documente, pentru aceasta este necesar ca toți, inclusiv și domnul Ulanov să facă cunoștință cu aceste documente”, a motivat Bolea.

Bolea a evitat să spună dacă PSRM va vota pentru ridicarea imunității lui Ulanov și Jardan.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlament pentru a-și exercita dreptul de a cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați. În motivarea cererilor, acesta a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

Vezi și: Ce învinuiri li se aduc celor doi deputați care ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

„Nu voi fugi, doar dați-mi timp să mă pregătesc”. Primele declarații ale lui Ulanov, după ce Stoianoglo a cerut săi-i fie ridicată imunitatea parlamentară

Jardan a aflat din presă și de la colegi că ar putea să-i fie ridicată imunitatea parlamentară

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *