Dodon insistă pe candidatura lui Golovatiuc la funcția de premier. Ce spune după decizia Curții Constituționale

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 martie, 2021, 14:34

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), a venit cu o reacție după decizia Curții Constituțională (CC), insistând pe faptul că trebuie anulat decretul prin care Igor Grosu a fost propus pentru funcția de premier.

„Astăzi CC a luat decizia de a admite spre examinare sesizarea deputaților PSRM cu privire la anularea decretului președintelui despre desemnarea la funcția de premier. Conform deciziilor CC adoptate anterior, Parlamentul deocamdată nu poate să examineze candidatura lui Igor Grosu, pentru că acțiunea decretului a fost suspendată. Trebuie să așteptăm decizia definitivă, care urmează a fi adoptată la ședința CC de luni, 22 martie”, a spus Dodon.

Dodon a menționat că poziția PSRM rămâne neschimbată.

Decretul președintelui cu privire la desemnarea lui Grosu trebuie anulat. Președintele este obligat să revină în câmpul constituțional, să organizeze consultări cu majoritatea parlamentară și să-l desemneze pe Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru”, a conchis Dodon.

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului Maiei Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu pentru funcția de premier

Astăzi, 19 martie, Curtea Constituțională a pronunțat decizia prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui Republicii Moldova privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea deputaților Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. Pe 22 martie, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea.

Vladimir Golovatiuc, propus la funcția de premier

Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al R. Moldova în Rusia, a fost propus joi, 18 martie, la funcția de premier de o nouă majoritatea parlamentară încropită în Parlamentul de la Chișinău. Declarația, prin care a fost anunțată candidatura acestuia, ar fi semnată de 53 de deputați din PSRM, Partidul Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandr Oleinic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X