Jardan a aflat din presă și de la colegi că ar putea să-i fie ridicată imunitatea parlamentară

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 martie, 2021, 16:06

Deputatul Partidului Șor, Petru Jardan, susține că a aflat din presă și de la colegi că procurorul general Alexandr Stoianoglo a cerut să-i fie ridicată imunitatea parlamentară, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală.

„Sunt acasă din motive de sănătate. Despre solicitarea procurorului general am aflat din presă și de la colegi. Nu cunosc motivul solicitării lui Alexandr Stoianoglo. După ce o să aflu detalii, urmează să fac și comentarii”, a declarat Jardan pentru COTIDIANUL.

Deputatul Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari.

„A acționat în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aflată în perioada concesionări”, au menționat reprezentanții Procuraturii Generale.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Stoianoglo va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală.

Procurorul general a mers astăzi în Parlament pentru a-și exercita dreptul de a cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați. În motivarea cererilor, acesta a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

Vezi și: Ce învinuiri li se aduc celor doi deputați care ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

„Nu voi fugi, doar dați-mi timp să mă pregătesc”. Primele declarații ale lui Ulanov, după ce Stoianoglo a cerut săi-i fie ridicată imunitatea parlamentară

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X