Ambasadorul rus în SUA a revenit la Moscova pentru consultări, după ce Biden l-a numit „criminal” pe Putin

Autor: , in Actualitate / Externe / 21 martie, 2021, 14:05

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a ajuns duminică, 22 martie, la Moscova pentru discuţii cu privire la viitorul relaţiilor cu Statele Unite după ce preşedintele american Joe Biden a spus că îl consideră un „criminal” pe omologul său Vladimir Putin.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat miercuri că îl recheamă pe ambasadorul Antonov pentru consultări urgente după ce, într-un interviu la ABC, Biden a spus că îl consideră pe Putin un ‘criminal’, care va ‘plăti un preţ’ pentru presupusa ingerinţă în alegerile din SUA, o acuzaţie respinsă de Moscova.

Putin i-a răspuns lui Biden citând o replică folosită de copii, „cine zice, ăla e”, şi s-a oferit să aibă o discuţie online cu preşedintele american, o propunere căreia acesta nu i-a dat curs până acum.

Ambasada rusă la Washington a postat pe conturile de social media o fotografie cu Antonov la primele ore ale dimineţii de duminică, pe un aeroport din SUA, unde un avion Aeroflot îl aştepta pe pistă.

Ambasadorul rus Anatoli Antonov este în drum spre Moscova spre a participa la consultări cu privire la repararea relaţiilor dintre Rusia şi SUA”, a precizat ambasada, potrivit Agerpres.

❗️ Посол России в США А.И.Антонов вылетел в Москву на консультации.

Russian Ambassador Anatoly #Antonov is on his way…

Publicată de Embassy of Russia in the USA / Посольство России в США pe Sâmbătă, 20 martie 2021

Ambele state au declarat că vor coopera doar dacă este în interesul lor naţional.

Potrivit postului de stat Pervîi Kanal, Antonov le-a spus reporterilor, înainte de îmbarcare, că Ministerul rus de Externe şi alţii au mult de lucru, dar că nu are nicio îndoială că păstrarea deschisă a liniilor de comunicaţie este în interesul poporului american.

Postul a citit apoi ceea ce a spus că ar fi fragmente dintr-o scrisoare trimisă lui Antonov de americani înaintea plecării sale, în care erau prezentate scuze pentru comentariile lui Biden despre Putin.

O ştire a agenţiei TASS a anunţat că avionul care l-a adus pe Antonov a aterizat duminică dimineaţa pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X