Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech: „COVID-19 va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 21 martie, 2021, 12:34

Fondatorul BioNTech, unul dintre dezvoltatorii vaccinului împotriva Covid-19 produs în colaborare cu Pfizer, este de părere că virusul va fi pus sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii lui 2021.

În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii”, a declarat Uğur Şahin pentru ziarul Welt am Sonntag, citat de Mediafax.

Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”, a adăugat Uğur Şahin.

Evaluarea lui Ugur Șahin vine în contextul în care campania de vaccinare din Uniunea Europeană nu se desfășoară la viteza altor țări precum SUA, Israel sau Regatul Unit. Și Comisia Europeană, dar și guvernele statelor membre au avut parte de critici din acest motiv.

Uğur Şahin s-a declarat, totuși, optimist şi a spus că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil ca 70% dintre germani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va mai pune puţine probleme. Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Soţii Ozlem Tureci şi Uğur Şahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *