Candu: „Pro Moldova nu va vota candidatul PSRM-Șor propus la funcția de premier”

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 martie, 2021, 16:01

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, susține că formațiunea sa nu va vota candidatul PSRM-Șor înaintat la funcția de prim-ministru, menționând că candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul.

Pro Moldova nu va vota candidatul PSRM-Șor. Candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul. Am spus de nenumărate ori din 2019 încoace, de când oamenii buni se află la putere – asumați-vă ceea ce ați obținut și administrați așa cum ați promis”, a anunțat Candu.

Candu susține că de peste 2 ani, Republica Moldova „este împărțită și “guvernată” cu jumătăți de măsură, ba de unul, ba de altul și tot așa în combinații care mai de care mai deocheate, în funcție de cum stau figurile pe tablă”.

De mai bine de 2 ani, Republica Moldova are/n-are Guvern și majoritate. De mai bine de doi ani PRO MOLDOVA nu participă la guvernare și face apeluri la bun-simț. Însă jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii, să tragă din timp și să bombardeze Curtea Constituțională cu sesizări. Noi rămânem să privim acest spectacol și să îndurăm consecințele haosului și crizelor, rugându-ne să scăpăm de Covid măcar”, a mai spus liderul Pro Moldova.

Anterior, Pavel Filip a anunțat că PDM nu va susține un candidat care are suportul lui Șor.

Pavel Filip, despre jocul politic „cum să fugi de responsabilitate” (VIDEO)

Fostul deputat socialist și actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, a fost propus joi, 18 martie, la funcția de premier de către noua majoritate parlamentară formată în Parlament.

După consultările cu fracțiunile și grupurile politice parlamentare care au avut loc pe data de 16 martie, președinta Maia Sandu a anunțat că l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

Ulterior, deputații socialiști Vlad Batrîncea, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au depus o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Socialiștii i-au solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X