Decis! Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară (LIVE)

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 martie, 2021, 19:04

Deputatul Partidului Șor, Petru Jardan, a rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost luată astăzi, 22 martie, în urma votului deschis exprimat de deputați.

Pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Pentru Jardan au votat 68 de deputați.

Nu mă ascund sub această imunitate parlamentară. Eu pot merge la Procuratura Generală să răspund la întrebări și fără a-mi fie ridicată imunitatea parlamentară, dacă ar fi posibil. Îmi cer scuze că părinții și familia au de suferit. Nu vreau să mai continui gândul. Adevărul o să triumfe”, a declarat Jardan, înainte de procedura de vot.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat la ședința Parlamentului de luni, 22 martie, că există probe concludente care demonstrează vinovăția deputatului Petru Jardan în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Deputatul Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari.

A acționat în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aflată în perioada concesionări”, au menționat reprezentanții Procuraturii Generale.

Amintim că, sâmbătă, 20 ianuarie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Lui Petru Jardan i-a fost ridicată imunitatea parlamentară și în septembrie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *